Foglaljuk vissza Magyarországot!

Szilágyi László blogja

Szilágyi László blogja

Illés nem is szép, nem is okos, viszont teljesen alkalmatlan hivatalára

2013. szeptember 10. - szilagyilaszlo

illés.jpgIllés ma reggel hihetetlen prosztó módon válaszolt Szél Bernadett LMP-s képviselő napirend előtti felszólalására. Ezzel több határt is átlépett.

"Attól még, hogy ön szép, nem következik, hogy ön okos". „Vissza kell utasítanom azt a sok butaságot és baromságot, amit ön az elmúlt 5 percben mondott.” „Nem a ruha teszi az embert, és attól, hogy ön pólóban beszél, még nem környezetvédő. Gyalázat."

Illés viselkedése a gyalázat.

Pökhendi és szexista szövege méltatlan lenne egy demokratikus ország demokratikus parlamentjéhez, de mi eléggé messze vagyunk már ettől. Nálunk ez belefér. Napi rutin. Kövér házelnök gyakorta büntet minket 50-100 ezer forintra, mert táblákat vagy molinókat mutatunk fel, ami a képviselői véleménynyilvánítás szabadságába be kellene férjen egy demok… (ld. mint fent). Ilyet viszont lehet. Egy államtitkár simán megalázhat egy képviselőt, megjegyzést tehet a kinézetére, a ruházatára, megkérdőjelezheti az identitását.

És nem ez az első eset. Simán kifér a nagymellényű kormánypárti képviselőkből a „Mit pofázol bele, kisanyám?!” és a többi. Ahol „az asszonyok dolga, hogy szipogjanak”, ahol egy kezem nem is elég, hogy megszámoljam a nőverő képviselőket, ahol simán hazaküldenének minden nőt szülni, ahol az óvónőket tkp. lehülyézik, Illés viselkedése lassan nem is tűnik kirívó esetnek.

De az, hogy "a miniszterelnök úr nevét ne vegye a szájára", új elem. Illés mondta ezt is, aki 2010-ben azt nyilatkozta, hogy simán feladja környezetvédelmi meggyőződését, ha a kormányfő erre utasítja. Meg is tette jónéhányszor. Ma már ott tartunk, hogy egy ellenzéki képviselő sem kérdőjelezheti meg, amit a Vezér mond vagy éppen gondol?

Hogy mi volt a felszólalás tárgya? Mindegy is. Szó nincs itt már szakmáról. Illés nem először bizonyította be, hogy emberileg alkalmatlan a hivatalára. Más kormányban nem lenne helye!

Szilágyi László

A bejegyzés trackback címe:

https://szilagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr1005584221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása