Foglaljuk vissza Magyarországot!

Szilágyi László blogja

Szilágyi László blogja

Esztergom nem kér a kormány újabb ötleteiből

2013. október 17. - szilagyilaszlo

orban arviz egom.jpgA kormányra nagyon jellemző, hogy nem az árvízvédelemmel van elfoglalva, hanem a saját dicsőségét fényezi: teljesen feleslegesen emlékműveket akar építeni az árvíz által érintett településeken. Esztergom már jelezte, hogy köszöni, nem kér semmilyen emlékművet, inkább a körgát építésében kérne segítséget. Kiderült, hogy egyszer már megépülhetett volna a védmű, de a Meggyes-féle városvezetés nem ezt választotta.

Az Együtt-PM kérdést intézett a belügyminiszterhez, amelyben azt firtattuk, hogy kik és mennyiért készítették el az emlékművek terveit, mennyi közpénzt szánnak az építkezésekre, és főleg mit tettek annak érdekében, hogy a hasonló árvízi helyzetek ne ismétlődhessenek meg. Reméljük, még idejében sikerül megakasztani az újabb értelmetlen pénzszórást.

Az esztergomi iszapömlés ügye is sajátos fordulatot vett. A vidékfejlesztési miniszter írásbeli válaszából úgy tűnik, hogy a következményeket az esztergomi önkormányzatra akarja verni a környezetvédelmi hatóság. Kötelezik az önkormányzatot, hogy ismertesse terveit egy újabb havária esetére, pedig ahhoz semmi köze. Látszik, hogy a hatóság nem mer, vagy nem akar ujjat húzni a kivitelezővel, Mészáros Lőrinccel, aki Orbán felcsúti helytartója, ehelyett megint Esztergomot állítja pellengérre. A Fidesz erkölcsi és anyagi csődbe taszította a várost, és minden nap kieszel egy újabb büntetést. Márpedig ebből a helyieknek nagyon elege van!

Szilágyi László
országgyűlési képviselő

A bejegyzés trackback címe:

https://szilagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr845583993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása