Foglaljuk vissza Magyarországot!

Szilágyi László blogja

Szilágyi László blogja

Meghiúsult faültetés

2013. november 06. - szilagyilaszlo

Platanus3.jpgKampányt indítottunk még tavasszal: Ültessünk 2014 fát a választásokig! Ennek keretében Esztergomban is el szeretnénk ültetni néhány fát. A hivatalos úton indultunk el, felvettük a kapcsolatot a Városháza illetékeseivel, illetve kérelmet nyújtottunk be a Városfejlesztési Bizottsághoz. Igazodni szerettünk volna a város kertészeti elképzeléseihez, ezért megkérdeztük hova és milyen fafajt ültessünk. Az előbbi helyen segítőkészek voltak, a másikon nem. Az alábbi levelezésből kiderült, mi lett az eredmény.

Tisztelt …! Mai telefonbeszélgetésünk alapján szeretnénk megerősíteni faültetési szándékunkat. Szilágyi László a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselője, szeretne Esztergomban egy fát elültetni.  A helyszín és a fa típusának kiválasztásában szeretnénk segítséget kérni. Amennyiben az önkormányzati szakbizottság a 10.29-i ülésén az előterjesztésről dönteni tud, úgy már másnap az ültetést saját költségen el tudjuk végezni. A Párbeszéd Magyarországért, mint zöld baloldali párt kiemelten fontosnak tartja a természet és a zöld értékek védelemét. Egy élő facsemete elültetése nem csak szimbolikus cselekedet, hanem példaként szolgálhat a helyi közösség tagjai és a civilek felé is a zöld környezet szépítésére, bővítésére.Támogatásukban bízva, Üdvözlettel, Mathauser András kampányfőnök

Tisztelt Mathauser András! A szükséges növénytípus: Platanus acerifolia (juharlevelű platán) koronában oltott, ernyő alakú koronával nevelt alakfa. Eredetileg Hollandiából hozhatták be, mert egyelőre magyar faiskolában nem találtam ilyen típust. Kérem, kérdezzék meg a komáromi faiskolát, hogy be tudja-e szerezni. Kérem, tartsák be a fajtaazonosságot, mert ha más milyen típust hoznak, akkor a Főtérre nem engedélyezhetjük az elültetését. Az előterjesztést konkrét helyszínnel és fajtával kell megírnom. Mellékelem a képet hozzá. Üdvözlettel: 

 Platanus_x_acerifolia_Alphens_Globe-14388.jpg

    Tisztelt !     Köszönöm válaszát, ennek alapján a leírás szerinti fát beszerezzük. Természetesen az előterjesztésben a helyszín és fajtára vonatkozóan is azt szeretnénk, hogy az említett fafajta valamint helyszínként a Fő tér szerepelne. A beszerzést követően még az ültetést megelőzően a fát és a származását igazoló dokumentumot bemutatjuk Önöknek.  Amint megvan s facsemete, jelentkezni fogunk.     Köszönettel,     Mathauser András

    Tisztelt Mathauser András!     Sajnálattal értesítem, hogy az illetékes Bizottság nem támogatta, az Önök faültetési kérelmét.   Üdvözlettel:

"Tisztelt  ! Köszönöm válaszát, egyben sajnálom, hogy a felajánlott adományt és a szakszerű  önkéntes munkát a szakbizottság nem találta támogatásra méltónak. Reméljük a Főtéren hiányzó fák pótlásáról a szakbizottság és a képviselő-testület rövid időn belül gondoskodni fog, hogy a város e szimbolikus tere ismét méltó képét mutathassa az itt élőknek és az idelátogatóknak egyaránt. Mindemellett köszönjük az Ön közreműködését, a bizottság döntésének szakmai kifogásait érdeklődve várjuk és tisztelettel kérjük, a határozatot részünkre megküldeni szíveskedjenek. Üdvözlettel, Mathauser András

 ****

A platán szép fa, mi is mindenkinek ajánljuk. A Széchenyi téren egy speciálisan alakított koronájú változatot ültettek, amely jól illik a tér karakteréhez. Viszont nem könnyű beszerezni ezt a fajtát, és nem is olcsó a pótlás. Márpedig jónéhány fát pótolni kell máris. Szívesen segítettünk volna...

Nem adjuk fel! Biztosan vannak más helyszínek és más fajok. Előbb-utóbb sikerülni fog. Kicsit aggasztó, hogy mindig ettől a bizottságtól kell majd engedélyt kérni, de sokáig nem blokkolhatják a munkánkat. (Városfejlesztési Bizottság: Elnöke: Juhász István képviselő; Tagjai: Ivanov Mihály képviselő, Petróczy Gyula képviselő, Steindl Balázs képviselő, Németh Zoltán)

A fák a reményt jelentik. Egy fa elültetése egy jel, annak jelzése, hogy nem csak a mának élünk. Hogy távlatokban gondolkodunk, hogy az a célunk, hogy gyermekeinknek, unokáinknak egy élhetőbb Magyarországot teremtsünk. Ezért dolgozunk a választási évben is, de azt is tudjuk, hogy az élet a választások után is megy tovább.

Kérünk mindenkit, hogy csatlakozzon akciónkhoz Esztergomban és máshol! Eddig 536 fát ültettünk el, még bőven van tennivaló, hogy elérjük a 2014-et. Mindenki ültessen, akár a saját telkére, akár közintézmények udvarára, akár közterületre. Mi itt megpróbáltuk a hivatalos utat, nem tudni, milyen indokkal, de elutasították. November végéig (vagy a fagyok beálltáig) van még sok idő, sok fát el tudunk ültetni. Márciusban Újra Kezdjük! ;-)

Szilágyi László

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szilagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr465618501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása