Foglaljuk vissza Magyarországot!

Szilágyi László blogja

Szilágyi László blogja

Új a zászló, régi a tábor

2014. január 06. - szilagyilaszlo

zaszlo2.jpg

Megszentelt zászló lobog a Szent Tamás-hegyi Szent István lépcsőnél. Köszönjük! Tényleg feslett és kopott volt már a régi. De az új zászlótól még nem lesz kevésbé feslett és kopott és avítt és bornírt és rangkórságos és álszent és korrupt a rendszer. Ahhoz más kell. Mindenekelőtt kormányváltás.

„Ezúton szeretnénk Önt és kedves családját meghívni városunk, Esztergom felett őrködő Szent Tamás-hegyi új nemzeti lobogó ünnepi keretek között történő megáldására.”

Természetesen nem akarom kisebbíteni a szenttamásiak felajánlását és munkáját, és értékelem a kezdeményező KDNP gesztusát is.

De egy olyan városban, ahol nincs tömegközlekedés, ahol állandó bajok vannak a közvilágítással, ahol a közétkeztetés is komoly gondot jelent, a zászlószentelésnél lenne száz fontosabb feladat!

Szép az új zászló, de kár, hogy közben elvették a város vagyonát, agyonvágták a közszolgáltatásokat, hagyták lerohadni a városi infrastruktúrát és lepusztulni a műemlékeket, asszisztáltak a Szent István Gimnázium tönkretételéhez. Ezek felett fog őrködni az új lobogó. Szimbolikus politikai gesztusokkal próbálják elhomályosítani az emberek látását, miközben szétverték az igazi politizálás lehetőségeit.

„Szeretnénk, ha a régi feslett, megkopott zászló a múltat, míg az új lobogó a békés jövőt és az új összefogást jelképezné, amely a 2014-es évtől Esztergom megújulásához, felemelkedéséhez elengedhetetlenül szükséges!”

Jelentem, a régi, feslett múltat éppen azoknak köszönhetjük, akik most a békét, az összefogást, a megújulást és a felemelkedést ígérik! Esztergom megújulásához nem erre van szükség, hanem működő infrastruktúrára, közösségi szolgáltatásokra, erős és autonóm civil szerveződésekre, szociális rendszerre és versenyképes kisvállalkozókra!

„Beszédet mond Dr. Völner Pál Államtitkár, Komárom-Esztergom megyei 2. országos választókerületének Fidesz-KDNP közös képviselőjelöltje”

Az a Völner Pál, aki a megyei közgyűlés elnökeként, térségben élő országgyűlési képviselőként, majd államtitkárként végignézte, tűrte és támogatta, ami Esztergomban történt és történik. Aki most azt próbálja elhitetni, hogy tiszta lappal indul az új csapata élén. Pedig a csapatában nincsenek újak, csak a régi rámpafűrészelők, a mélygarázs-szakértők, a kampányfőnökök, a kamarai titkárok, a Strigonium-cégek döntéshozói. A Meggyes-csapat most átzsilipel Völner-csapattá, kiegészül a „Meggyes NEM, Fidesz IGEN” polgárokkal, és máris kész a Szövetség. Ha maradt még, aki hisz nekik…

A Híd-lap szerint az államtitkár hangsúlyozta, hogy Esztergomban különös jelentőséget kap a hűség, melynek része az alázat. Az az alázat, mely meg kell, hogy jelenjen a közért végzett munkában, melynek során fontos, hogy a közösségért való cselekvés ne önmagunkról szóljon, hanem arról, akikért és amiért a munkát végezzük.

Bizony!

Szilágyi László

A bejegyzés trackback címe:

https://szilagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr995736658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása