Foglaljuk vissza Magyarországot!

Szilágyi László blogja

Szilágyi László blogja

Melyek a legnagyobb bajok Magyarországon?

2014. április 04. - szilagyilaszlo

cimlap.jpgTöbb mint 600-an töltötték ki a kérdőívemet 2012 nyarán. Mint az iskolában, 1-től 5-ig kellett osztályozni az egyes problémákat (1-est adni, ha nagyon nagy a baj, 5-öst klikkelni, ha kevésbé). Az eredmény elég lesújtó.

A kérdések itt találhatók:

Egyáltalán nem gondolom, hogy reprezentatív eredmény született, nem is olyan igénnyel készült a „felmérés”. Sokan minden problémára 1-est klikkeltek, mondván, mindegyik egyformán nagy probléma, ezeket az értékelésnél nem vettem figyelembe. Sokan írták, hogy nehezen tudtak dönteni egy-egy kérdésben, mert túl sok probléma bennük összezsúfolva. Ez minden bizonnyal igaz. Az eredményre fentieknek megfelelően kell tekinteni.

Az mindenképpen kiderül az adatokból, hogy mindegyik jelenséget súlyosnak tartják az emberek, de a korrupciót gondolják a legnagyobb bajnak Magyarországon. Rögtön második a politikai rendszer feldúlása, a harmadik pedig az elszegényedés.

felmérésem átlag_1.jpg

Számomra igen tanulságos, hogy a felsorolt problémák közül a környezet leromlását tekintették az emberek a legkisebb bajnak. Bár az eloszlásokból az látszik, hogy a legtöbben adtak 2-est vagy 3-ast erre a sorra.

felmérésem eloszlás.jpg

Sokan szöveges értékelést is küldtek, egyszer azt is érdemes lenne feldolgozni…

Szilágyi László

A bejegyzés trackback címe:

https://szilagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr705911435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása