Foglaljuk vissza Magyarországot!

Szilágyi László blogja

Szilágyi László blogja

Írja le néhány mondatban a véleményét az ország állapotáról!

2018. január 16. - szilagyilaszlo

Eddig 1424 ember töltötte ki az ország állapotáról szóló kérdőívem. A nemek aránya 50-50 százalék, eddig kicsit túlreprezentáltak a budapesti és Budapest-környéki lakosok valamint a diplomások, és a válaszadók elég nagy része idősebbek közül került ki. A felmérés nem reprezentatív. Mindenki véleménye érdekel! Kérem, töltse ki, ha van 2 perce, köszönöm!

Az alábbiakban néhány szöveges véleményt mutatok, nagyon tanulságosak. A felmérés eredményeit is itt fogom publikálni.

ertekelje.png

Írja le néhány mondatban a véleményét az ország állapotáról!

Sokan üresen hagyták ezt a mezőt, mások csak 1-1 szóval írták le a véleményüket. 94 véleményben szerepel az a szó, hogy katasztrófa, 71-en írták, hogy siralmas, a kilátástalan 48-szor szerepel, 57 kitöltő emlegetett diktatúrát, 50 alkalommal írták egyszerűen, hogy sz*r, 8 válaszadó írt javulást.

Felsőfokú végzettségű, 26 éves budapesti nő:

Mélyponton vagyunk, újabb diktatúra burjánzik, és az ország asszisztál ehhez. Nagyon rosszul élünk, a kisemberek tovább szegényedtek, az emberek többsége alig érzékeli, hogy él, mert csak dolgozik éjjel-nappal, alig jut idő a családra, vagy szórakozni, mindeközben a leggazdagabbak tovább vagyonosodtak.

39 éves vidéki nő:

Nem engedhetjük meg, hogy ami van, így maradjon, folytatódjon, mert már így is nagy árat fizetünk mindezért, és ha lesz még ennél lejjebb, akkor abba sokan (még többen, mint most) belepusztulunk majd, mielőtt képesek lennénk talpra állni.

 Vidéken élő nő, középkorú, középfokú végzettséggel:

Tragikus az emberek egymáshoz való viszonya, a társadalmi szolidaritást szinte teljes egészében felszámolja ez a kormányzat, az oktatás, az egészségügy , a szociális ágazat haldoklik, alig van független sajtó. Félelmetes az egyházak  és  az állam  összefonódása.  

Felsőfokú végzettségű, 24 éves budapesti nő:

Az emberek nagyobb rétegének rossz a lelkiállapota, anyagi és szociális körülményei, könnyű felszítani az ellenségeskedést, a kormány pedig önmagát képviseli

21 éves nő:

Én Skóciában tanulok, nem tervezek hazamenni.

63 éves budapesti diplomás férfi:

A "haveri kapitalizmus" végleges leszakadáshoz vezet Európától-

43 éves fővárosi férfi, középfokú végzettséggel:

EU pénzügyi támogatásával a Fidesz gyarmatosítja az országot. Orbán diktatúrája épült ki. Maffiaszerű gazdaság jött létre. Az emberek többsége információ hiány miatt nem látják az ország számára káros folyamatokat.

47 éves nő a fővárosból:

Egy szóban: tragikus :(

35 éves dél-alföldi férfi:

Az ország gyakorlatilag minden szegmenst tekintve katasztrofális állapotban van. Bizonyos gazdasági mutatók növekedéséhez az Uniós forrásokra van szükség, melynek nagy részét szintén saját strómanjaikhoz csatornázzák be. Gyakorlatilag kirakat demokráciában élünk, ahol az intézmények már csak a nevükben utalnak eredeti - és nem mellékesen az Alaptörvényben rögzített - szerepükre. Kormányváltás szükséges 2018-ban, bár már most is késő. 

diplomás nyugat-magyarországi nő, 55 éves:

Szellemi elbutulás, gyávaság, szolgalelkűség, csinovnyik mentalitás, közöny és tehetetlenség uralkodott el. Egy szűk réteg számára itt a Kánaán, ők az előnyökért, pozíciókért, befolyásért támogatják a kormányt elfoglalókat és lenézik, megvetik a leszakadókat. A kisemmizettek helyzetük miatt bűnbakot keresnek, de nem az igazi felelősöket azonosítják. Az idő kerekét sikerült visszafordítani, a korábbi elnyomó és tragikus korszakok legrosszabb elemeit ásták elő és hozták működésbe.

27 éves diplomás nyugat-magyarországi férfi:

 Fejlődő gazdaság mellett, Európa közepén az ország gyakorlatilag féldiktatúrává vált

A bejegyzés trackback címe:

https://szilagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr2113577579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása