Foglaljuk vissza Magyarországot!

Szilágyi László blogja

Szilágyi László blogja

Ugye, választópolgárok, simán megér az országnak 13 milliárd büntetést, hogy a miniszterelnöknek sikerült saját lábára állítani a lányát?

2018. január 22. - szilagyilaszlo

Orbán veje, Tiborcz István egykori cége néhány év alatt lett többmilliárdos forgalmú vállalat úgy, hogy sorra nyerte a főként uniós finanszírozású projekteket a közvilágítás korszerűsítése terén.

Erre azért már érdemes legurítani egy demizson páleszt, nem?

Hanem az OLAF súlyos szabálytalanságokat tárt fel az Elios Zrt. által 2011-15 között elnyert 35 közbeszerzésben.  Ez egy ritka alkalom, amikor az Unió meg is kérdezi, ki és hogyan költötte el az európai pénzt.

Közbeszerzési szabálytalanságok hosszú sora, az eljárások manipulálása, a résztvevők közötti összeférhetetlenség és csalás gyanúja merült fel az OLAF vizsgálata nyomán, és több mint 13 milliárd forint uniós támogatás megvonását javasolja az  Unió csalás elleni hivatala Orbán veje, Tiborcz István egykori cége, az Elios Zrt. pályázati programjai után. – tudta meg a 24.hu.

Korábban Jávor Benedek is tett feljelentést az ügyben, de a Fővárosi Főügyészség nem látta indokoltnak a nyomozás elrendelését...

A Direkt36 oldalán látható videó röviden összefoglalja a sztorit:

Csak hogy pontosan értsük: a támogatásokat már kifizették Tiborcznak, saját lábára is állt, fel is élte, nagy értékű ingatlanokba, stb. fektette, de a büntetést a magyar államnak kell majd kicsengetni utólag.

 

Ahogy Jávor Benedek írja:

Nem akarnék populistáskodni, hogy vajon az egészségügy vagy az oktatás területéről vonnak-e el forrásokat majd ehhez, annyit azonban világosan állíthatunk, hogy Tiborczék saját lábra állása nagyon is a mi lábunkon zajlik.


 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szilagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr3313594071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása