Foglaljuk vissza Magyarországot!

Szilágyi László blogja

Szilágyi László blogja

Nem a viták ideje járt le, hanem az Orbán-rezsim ideje áldozott le!

2018. március 01. - szilagyilaszlo

“A viták ideje lejárt, ez most a választók döntésének ideje”, üzente a Nemzet Örökös Miniszterelnöke, sajtóbulldogja által. Pedig pl. Hódmezővásárhelyen nem futottak volna bele egy ekkora pofonba, ha előtte leveszik a nagy mellényt és szóba állnak az emberekkel.

 

A demokrácia lényege a vita.

Az ellenkező álláspontokat ütköztetni kell, érvelni kell a saját igazunk ellen, fogást kell találni az ellenfél érvelésén. Ezt akarja tőlünk elvitatni Orbán Viktor. Már évek óta csak a saját nyaloncai körében mer megjelenni és beszédet mondani, és nem hajlandó tudomást sem venni arról, hogy a Fideszen kívül is van világ. Erről a magaslatról pedig óriásit lehet bukni.

fotó: zoom.hu

“Úgy látom, Ön és párttársai az utóbbi időben csak menekülnek a viták elől” – üzente Karácsony Gergely Orbánnak. Pedig jeles pillanatai voltak a magyar demokráciának, amikor még Horn Gyulával vitatkozott, vagy amikor Gyurcsány Ferenc kihívta tévés beszélgetésre. 1998-ban, a miniszterelnök-jelölti vitán Orbán még azt mondta:

„A demokráciának az a lényege, hogy mindig legyen alternatíva, amelyek között választhatunk; legyenek programok, amik között, és legyenek személyek, akik között választhatunk”.

Mára pedig csak a dölyfös kinyilatkoztatások maradtak, és nyilvános vita helyett ránk küldi Németh Szilárdot.

index.hu animáció

Egyébként tényleg eljött a választók döntésének ideje.

Mi hóban-fagyban végig az utcán voltunk, mialatt összegyűjtöttük az ajánlásokat, és rengeteg emberrel beszélgettünk (vitatkoztunk!) az ország dolgairól. (A Fidesz néhány óra alatt "összegyűjtötte" az ajánlásokat, de valamilyen más módszerrel, mert az utcán nem láttunk egyetlen aktivistát sem. Hm.) Két alapvető élményünk van: 1) az emberek pontosan tisztában vannak azzal, hogy milyen károkat okozott az országnak Orbán uralkodásának nyolc éve; 2) Egyre nagyobb bizakodással és hittel néznek Karácsony Gergelyre és a baloldali pártok megegyezésére.

Nem egyszer, nem is tízszer, de nagyon sokszor említették az emberek, hogy rendszerváltó hangulat kezd kialakulni a környezetükben. Ezt szépen visszaigazolta a vásárhelyi eredmény, és komoly lökést adott az ellenzéki politizálásnak. A M(igráncs)1 és a teljes lakájmédia próbálja elhallgatni, hogy mekkorát buktak  a vasárnapi időközi választáson, de az emberek nem hülyék, pontosan tudják, hogy fordulóban van a közhangulat, és simán előállhat az a helyzet, hogy április 8-án több mandátumot nyer az ellenzék, mint az állampárt.

Én ezért dolgozom!

A bejegyzés trackback címe:

https://szilagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr4913707696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása