Foglaljuk vissza Magyarországot!

Szilágyi László blogja

Szilágyi László blogja

Naponta derülnek ki ordas nagy lenyúlások, de soha egy büntetőperről nem fogunk hallani, amíg ezek maradnak hatalmon

2018. január 25. - szilagyilaszlo

Odáig jutottunk, hogy Lánczi András (Századvég főnöke, a Corvinus rektora) szerint "amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája". Ennek szép illusztrációja, hogy már az egészségügyi fejlesztésekre is nemzetközi szélhámosokat és Orbán személyes tanácsadóját küldik rá. 

A 444.hu írásából az derül ki, hogy a GVH (ami egyébként teljes Fidesz-irányítás alatt áll) gyanúja szerint az egészségügyi műszerek beszállítói kartellbe tömörültek, és lepacsizták a milliárdos EU-pályázatokat, így teljes forráskeret legalább 20 százaléka vándorolhatott magánzsebekbe.

Ennyi az "alkotmányos költség" a CT-, MR-, stb. beszerzések esetén az Orbán-rezsimben. 

hospital-3098683_640.jpg

fotó: pixabay.com

A versenyhivatal egy ipari kémkedésért jogerősen elítélt szélhámost és a miniszterelnök régi egészségügyi tanácsadóját gyanúsítja a kartell megszervezésével. Az egyik nagy nyertes mögött ráadásul ott áll az NFM közlekedéspolitikai államtitkárának felesége. A fejlesztési minisztérium egyébként is dominálta a folyamatot, az egészségügyi ágazat szakembereinek és a műszereket használni szándékozó orvoscsapatoknak nem volt beleszólása semmibe.

A legtöbb megkérdezett üzletember szerint a kartellben résztvevő cégeknek nagyjából 20 százalékot kellett visszaosztaniuk azért cserébe, hogy részt vehettek az egyeztetéseken, a pályázaton leadott ajánlataik esetleges ezen felüli túlárazásával keresett pénz pedig náluk maradhatott. Ez a 20 százalékos visszaosztás még az alacsonyabb, 32,7 milliárdos szerződött költséggel számolva is azt jelenti, hogy KB. 6,5 MILLIÁRD FORINTNYI EU-S PÉNZ VÁNDOROLHATOTT ILLEGÁLISAN MAGÁNZSEBEKBE.

a  fent idézett cikkből

 

Kérdés, hogy mi lesz a vizsgálat eredménye. Borítékolható, hogy a választásokig semmi, de ha ez a rezsim marad hatalmon, akkor SOHA semmi konzekvenciája nem lesz!

„a GVH ezekben az ügyekben pengeélen táncol. elkezdhetnék itt felfejtegetni a szálakat az NFM-be, az EMMI-be, meg mindenhová, de ha túl magasra jutnak, akkor szerintem ebből nem lesz semmi, mert akkor felülről fogják leállítani ezt az egészet a fenébe”

 A freedom House adatai szerint egyre rosszabb a helyzet:

 

Ezen az 1-től 7-ig terjedő skálán (a 7-es a legrosszabb) jól látszik, hogy nem volt jó a helyzet régen sem, de 2010-ben felturbózták a korrupciós mechanizmusokat. A demokrácia többi dimenziójára sem lehetünk büszkék, sőt én spec. eléggé szégyellem, hogy így emlegetik az országunkat.

Így értékeli a Freedom House a magyar helyzetet: "A korrupciós állapotok erősen romlottak a nagyszabású és büntetlen korrupció következtében. A kormánybarát oligarchák és a magas rangú politikusok és tisztviselők bevonásával zajlik a közpénzek költése."

Részlet a Párbeszéd "Mindenki számít!" programjából:

Kiirtjuk a burjánzó korrupciót, igazságot szolgáltatunk a Fidesz-károsultaknak

A Fidesz bűnözőállamában a kormányzás a lopásról szól. A kormányváltás után:

‣ Visszavesszük a közpénzből lopott óriásvagyonokat

‣ Oligarcha-adót és progresszív földadót vezetünk be

‣ Felállítjuk a Korrupcióellenes Ügyészséget és a Közérdekvédelmi Központot; átláthatóvá tesszük a politikusok és családtagjaik vagyonát

‣ Kárpótoljuk a Fidesz-rezsim áldozatait: a botrányos magánnyugdíjpénztár-, trafik-, föld- és devizahitel-ügyek kárvallottjait és a Fidesz-maffia által megzsarolt vállalkozókat

 Emberek! Április 8-án választás lesz! El kell mindenkinek menni, és a kleptokrácia ellen kell szavazni!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szilagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr1213599711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása