Foglaljuk vissza Magyarországot!

Szilágyi László blogja

A maffiaállam aranytojást tojó tyúkjai: egyszerűsített honosítás és letelepedési biznisz

Terroristák, drogkereskedők, pénzbehajtók és stricik szerezhettek magyar állampolgárságot?!

2018. február 06. - szilagyilaszlo

Öt-hatezer, a volt Szovjetunió területéről származó bűnöző is kaphatott magyart állampolgárságot az erőltetett honosítási kampány keretében, míg a másik nagy projektben, a letelepedési kötvényekkel való csencselésben, 100 milliárdokkal károsítottak meg minket.

Miközben Semjén lóháton népszerűsíti a magyar  állampolgárságot Erdélyben, a Hír TV-nek nyilatkozó "bennfentes" szerint az elmúlt években terroristák, drogkereskedők, pénzbehajtók és stricik szerezhettek magyar állampolgárságot, és ezzel szabad mozgást az Unión belül. 

A bűnözők Ukrajnában 15 ezer euróért tudtak születési anyakönyvi kivonatokat vásárolni, majd ezek alapján valamilyen magyar felmenőre utaló névvel új papírokat kértek az ukrán hatóságoktól, hogy aztán magyar állampolgárságért folyamodjanak. A magyar szervek pedig nemigen foglalkoztak a jelentkezők nemzetbiztonsági átvilágításával, nem keresték meg az ukrán hatóságokat, így nem derült ki, hogy esetleg hamis az igénylők személyazonossága, hogy kik ezek egyáltalán. 

Korrupt hivatalnokok, csaláshoz asszisztáló ügyvédek, dublőrök és rengeteg orosz: így működik az állampolgárság-biznisz- írja az index.hu. Ez a kedvenc részem a riportban:

...simán elmondták, hogy apu már magyar, középvezető volt Moszkvában, de forró lett a lába alatt a talaj, ezért 10 ezer euróért (nagyjából 3 millió forintért) vett egy magyar állampolgárságot, és gyorsan kiment Németországba. Most a család többi tagjánál várnak az eskütételre, pár órán belül mindenki magyar lesz, és mehetnek ők is utána. Ha érdekel a dolog, akkor beszéljek az állampolgárság-brókereikkel, mindjárt jönnek, elmondják örömest, hogy megy ez a folyamat. – mondták.

Állampolgárság-bróker, jó mi? A mi időnkben még nem volt ilyen hivatás, de a Fidesz ezt is elhozta nekünk!

A szervezők mindennek megkérték az árát, 5–30 EZER EURÓÉRT (1,5–9,4 MILLIÓ FORINTÉRT) INTÉZTEK EL EGY KÉRELMET. Ez gyakorlatilag csak egy komoly valódi költségtételt foglalt magában, az önkormányzati hivatalnok, jellemzően a polgármester, máshol a jegyző vagy az anyakönyvvezető megkenését. 

(...)

Az egyik kiugrott magyar állampolgárság-kereskedő ügynök (díler) szerint volt olyan, hogy egy Kisvárda melletti falu polgármesterének egyszerre kétszáz kérelmet vitt be. Ő megszámolta, hogy mindegyikért megkapta-e az ezer euróját, majd húsz perc alatt aláírta az összeset. Fél óra alatt több mint 60 millió forintot kaszált. 

A hülyének is megéri. A végtelenül korrupt állami vezetők szinte bátorítják az alacsonyabb szintű hivatalnokokat a csalásra, hiszen következményektől nem kell tartani, amíg hűek a Párthoz. És az ő logikájuk szerint a 700 000 újonnan honosított állampolgár között simán elfér 10 százaléknyi gyanús alak.

És akkor a kötvénybiznisz.

Ez a két ember találta ki az egészet, amely a maffiaállam legnagyobb bizniszének bizonyult. Az egyik a propagandaminiszter, a másik, ahogy ő szokott bemutatkozni, a hatalomtechnikus. 

A biznisz lényege, hogy Magyarország külföldieknek (lásd még gazdasági migránsok) ad letelepedési engedélyt, ha 300 ezer euró értékben vesznek magyar állampapírt. Mindezért cserébe szabadon mozoghatnak az Európai Unióban. A kötvény lejártával az államnak hozammal együtt vissza kell  adnia a kölcsönkapott pénzt, már idén kezdődnek a kifizetések. Többen leírták már (pl. itt), hogy az ország ezen hosszú időn át közvetlenül is bukott, mivel

a piacon olcsóbban kaptunk volna kölcsön hasonló időtávra, és még az EU-ban való tartózkodás lehetőségét sem kellett volna eladnunk érte. 

Hogy ki forgalmazhat letelepedési kötvényt, a parlament gazdasági bizottsága (van még ilyen ország a világon?) döntött, amelynek akkor éppen, ki más, Rogán volt vezetője. Az Átlátszó számításai szerint 3 év alatt ezek a cégek mintegy 100 milliárd forint nyereségre tettek szert, amit off-shore ügyletekkel gyorsan el is tüntettek előlünk. A forgalmazói közvetítői díj kötvényenként 40-60 ezer euró volt.

A program felfüggesztéséig (ha megint nyernek, újra el fogják indítani!) 6538 külföldi személy vett letelepedési engedélyt írja a Magyar Nemzet. Családegyesítés alapján pedig további 13 300 bevándorló kapott. 

Tehát az állam bukott az egészen, de ez nem baj manapság, hiszen Rogán haverjai nagyot kaszáltak.

Ez már egy banánköztársaság, illiberális kleptokrácia.

FOGLALJUK VISSZA MAGYARORSZÁGOT!

A bejegyzés trackback címe:

https://szilagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr8613623694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.