Foglaljuk vissza Magyarországot!

Szilágyi László blogja

Szilágyi László blogja

A pártok között (mínusz Fidesz) közmegegyezés van az ország sorskérdéseiről

Még, hogy nincs ellenzék!

2018. február 11. - szilagyilaszlo

Civilek kezdeményezésére a Fideszen kívüli világ elfogadott több alapvető stratégiai szöveget. Nincs ennél fontosabb a mai magyar viszonyok között, hogy alapvető politikákról közmegegyezés legyen, ami hosszú távra szól. De a Kétharmad, amely örökösnek és mindenhatónak gondolja magát, nem része köznek... 

 

kép: index.hu

A pártok vezetői úgy tűnik, megértették az ebben rejlő lehetőséget, mert a meghívót 9 párt elfogadta. A Fidesz sajnos nem. Pedig többen megmozgattak informális csatornákat is. Többször deklaráltuk, hogy ez nem egy ellenzéki szervezkedés, hanem egy olyan szakmai kerekasztal, amihez sajnos a Fidesz nem ült le. Ez a szakpolitikai fórum tehát nem a Fidesz ellen, hanem nélkül jött létre. 

kép: 24.hu

  • Van már oktatási minimum, amit az állampárt figyelemre sem méltatott. pedig a Tanítanék Mozgalom által kidolgozott dokumentum közös alapértékként beszél a személyközpontúságról, az esélyegyenlőségről, a méltányosságról, a befogadásról, a képességfejlesztésről, az iskolák demokratikus működéséről és autonómiájáról és az elszámoltathatóságról. Ezt is 9 párt írta alá, de ebből, khm, kimaradt a Jobbik. Itt egy jó összefoglaló a 24.hu oldalon.

NYOLC SZOMORÚ MONDAT AZ ELRABOLT MAGYAR OKTATÁSRÓL

  • Van már nyugdíj minimum, amiről a Mészáros-Habony-Vajna média elfelejtett tudósítani, pedig 11 párt elfogadta. A Nyugdíjas Parlament által tető alá hozott ellenzéki megállapodás az idős nemzedék méltóságáról, a kiszolgáltatottság csökkentéséről, az idősek jogairól és a megtakarítási formák átalakításáról szól.

kép: nepszava.hu

Ezer sebből vérzik a nyugdíjrendszer... Kiáltvány

  • Van közösen elfogadott választási koncepció, ami, persze, a Fidesz számára nem elfogadható. A Közös Ország Mozgalom hozta tető alá, és minden komoly párt aláírta (a Jobbik ebben az értelemben sem tekinthető komoly pártnak!).

KÉR A NÉP! Változást és igazságot 2018-ban!

kép: 444.hu

Megvannak tehát a következő kormány programjának alapvetései, már csak a választásokon kell nyerni!!

Foglaljuk vissza Magyarországot!

A bejegyzés trackback címe:

https://szilagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr1213655150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása