Foglaljuk vissza Magyarországot!

Szilágyi László blogja

Szilágyi László blogja

A Fidesz kiadta Meggyesre a kilövési engedélyt

2013. október 22. - szilagyilaszlo

meggyes sír.jpgA legfőbb ügyész kezdeményezte Meggyes Tamás mentelmi jogának felfüggesztését, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával összefüggésben. Legfőbb ideje, hogy ez megtörténjen, hogy Meggyes a bíróság előtt is választ adjon tetteire, és szembesüljön azok következményeivel! Ez végre közvádas ügy, nem teheti meg a fidesz-kétharmad, hogy tovább falazzon Meggyesnek!

Kevesen tudnának versengeni Meggyes Tamással a sorozatban elkövetett vétségek terén. Meggyest eleddig összesen két dolog óvta meg a felelősségre vonástól: a mentelmi joga és a fideszes cimborái. Sajnos pont a fideszes cimborák biztosították, hogy eddig - bár 10 alkalommal merült fel mentelmi jogának felfüggesztése -, az Országgyűlés egyetlen alkalommal sem függesztette fel azt.

Egy normális országban senki sem állhat a törvények felett. Ez Magyarországon csak addig igaz, míg az illető nem Orbán Viktor kegyeltje. De most már úgy tűnik, a nagyfőnök is szabadulna Meggyestől és kétes klánjától. Már Orbán Viktornak is ciki Meggyes Tamás bűnlajstroma, ezért megüzente másik lekötelezettjének, a legfőbb ügyésznek, hogy engedjék el Meggyes Tamás kezét.

Csakhogy az ellenzék és főként Esztergom polgárai nem szenvednek amnéziában. Pontosan tudják, hogy Orbán Viktor aktív támogatása nélkül nincs Esztergomban Meggyes-korszak, pontosan tudják, hogy fideszes többség védelme nélkül Meggyes Tamás már réges-rég a bíróságok előtt állna. Mint ahogy azt is tudják, hogy ha át is lépnek Meggyes és közgyűlési csapata fölött, semmi új nem várható a Fidesztől. Hiába játsszák most el, hogy leszámolnak a régi politikával, és új fiúk jönnek, hogy jön majd a Völner-korszak, nem fogja elhinni ezt nekik senki. Kutyából nem lesz szalonna!

Meggyes egyszer sem szólalt fel ebben a ciklusban a parlamentben (egyszer mondta 0.01 mp-ben, hogy „Igen”), ami azt jelenti, hogy Esztergomnak és környékének nincs képviselete ebben az országgyűlésben. A helyi testület munkáját pedig folyamatosan blokkolta, miután csúfos vereséget szenvedett a polgármesterségért folyó küzdelemben. Tizenegy éves regnálása alatt presztizs beruházásokba hajszolta Esztergomot, miáltal eladósította a várost. Az eredmény: erkölcsi és anyagi csőd. Innen kell a várost felemelni.

Nincs helye a közéletben egy ilyen embernek, már 2010-ben sem volt. Szégyen, hogy ilyen alakok ülnek a Fidesz-frakcióban, a Fidesz szégyene! Nincs kétségem afelől, hogy tudta az egész Fidesz-vezérkar, hogy milyen üzelmei vannak Meggyesnek, és biztos komoly oka van annak is, hogy a Fidesz eddig érinthetetlenként kezelte őt. Ezeket mind ki kell vizsgálni és nyilvánosságra kell majd hozni!

Meggyesnek az esztergomi városvezetők életbiztosítási szerződésein túl számos további ügyben is felelnie kell. Az Állami Számvevőszék jelentése már 2011 februárjában kimutatta, hogy Meggyes Tamás vezetése idején durván eladósodott az esztergomi önkormányzat. Szilágyi Péter képviselőtársammal közvetlenül a jelentés napvilágra kerülése után felhívtuk a Kormány figyelmét arra, hogy a Fidesznek ugyanolyan szigorral kell eljárnia a saját emberei esetében, mint amilyen vehemensen teszi ezt a szocialisták ügyleteinél. Egyúttal kezdeményeztük Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosnál, hogy vizsgálja meg az esztergomi önkormányzat korábbi rossz pénzügyi döntéseit. Kb. harminc ügyet soroltunk fel akkor, de a vizsgálatot Budai Gyula hatáskör hiányában visszautasította.

Azóta sem történt semmi. És nem is fog, ha hatalmon maradnak 2014-ben!

Szilágyi László

A bejegyzés trackback címe:

https://szilagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr275592924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása