Foglaljuk vissza Magyarországot!

Szilágyi László blogja

Szilágyi László blogja

Együtt-PM: Kevés orvos, kevés mentő. Senki sincs biztonságban!

2013. december 29. - szilagyilaszlo

szovadoktor.jpgAz idei év a hangos sikerpropaganda és a súlyos ellátási zavarok éve volt az egészségügyben. Az államtitkárság nem tudta megállítani az elvándorlást, a mentők gyakran nem érkeznek ki időben, a kórházi adósságok egyre nagyobbak és a várólisták is tűrhetetlenül hosszúak.

2013-ban az orvosok elvándorlása a korábbi magas szinten stabilizálódott, a szakdolgozóké pedig fokozódott. Lassan nincs olyan kórház, amely megfelelne a minimális feltételeknek. Nemrég kis híján baleseti sebész nélkül maradt egy egész régió, amikor egyszerre mondott fel 11 sebész. Az ellátásbiztonság sokat romlott a Fidesz-kormány alatt. 

Az államtitkárság újabb és újabb mentőket „avat”, miközben jóval több elöregedett mentőautót kell kivonni a forgalomból. Ha bárki rosszul lesz az utcán, nem tudhatja, hogy időben érkezik-e a segítség, és ez a vidéki településeken még inkább így van. Több olyan eset is volt a közelmúltban, amely arra figyelmeztet, hogy nagy bajok vannak a sürgősségi ellátásban. 

Az immár állami kórházak mintegy 100 milliárd forintos adósságot halmoztak fel. Komolyan fenyeget, hogy osztályok zárnak be pénz- vagy létszámhiány miatt. A várólisták a megszorítások következtében egyre hosszabbak, sok betegnek hónapokig, évekig kell várni az ellátásra. 

Az Együtt-PM Szövetség nem a Gondviselésre bízná a betegek sorsát, hanem évről évre többet költene az egészségügyre.

Budapest, 2013. december 28.

Szilágyi László

országgyűlési képviselő,

az Együtt-PM képviselőjelöltje

A bejegyzés trackback címe:

https://szilagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr65715827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása