Foglaljuk vissza Magyarországot!

Szilágyi László blogja

Szilágyi László blogja

Németh Szilárd rezsiőrmester tudja ezt?

2013. december 17. - szilagyilaszlo

rezsi_1.jpgAz Országgyűlés által elfogadott törvény a rezsiszámla kinézetéről* előírja, hogy a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás esetében a számla első oldalán a színes mezők háttérszíneként #CD32CD kódszámú (pantone 802 2x limegreen) színárnyalatot kell használni. Azontúl, hogy épeszű kormány ilyen dolgot nem szabályoz sehogy, nemhogy törvényben, a mindennapokban ebből rengeteg kalamajka adódik majd.

A jelzett színkód kétszeres  színnyomása rendkívül drága, és ráadásul olyan felületet eredményez, ami a fölé nyomott szöveget rendkívül nehezen olvashatóvá teszi!

Nyomdászok véleménye szerint a festék költsége 4x-5x drágább, mint a jelenleg használt festékanyag, valamint azt is megállapították,hogy ha erre a színre nyomtatunk lézernyomtatóval, akkor néhány ezer darab nyomtatása után ráég a fényhengerre és ezáltal tönkreteszi azt. Ez egy lézer gyorsnyomtató esetében kb. negyedmillió forint plusz költséget és sok macerás hulladékot eredményez.

Az eredeti célnak a hozzá hasonló pantone 375 színkód maximálisan megfelel, és az ára sem megterhelő, nem igényel a kétszeres nyomás okozta idő- és költségtöbbletet!

Nincs a Fideszben egy szakember, aki már látott nyomdát?! Újabb tökéletesen értelmetlen plusz kiadás a szolgáltatóknak, miközben így is képtelenek ellátni a feladatukat, és sok közülük az összeomlás közelében van! Emberek, ettől nem lesz olcsóbb az élet! Limegreen lesz, de mi fogjuk meginni a levét!!

Szilágyi László

* Egyes törvényeknek a rezsicsökkentés végrehajtásával összefüggő módosításáról szóló T/13138 sz. törvényjavaslat 13. § (5) bekezdése az egységes közszolgáltatói számlaképről szóló 2013. évi CLXXXVIII. törvény 8. § (5) bekezdés e) pontjának módosításáról

A bejegyzés trackback címe:

https://szilagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr165695428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása