Foglaljuk vissza Magyarországot!

Szilágyi László blogja

Szilágyi László blogja

A Fidesz szövetségesei: kamu- és bizniszpártok

2014. április 16. - szilagyilaszlo

schmuck.jpgPártunk és kormánypártunk lehetővé tette, majd kimondottan támogatta, hogy mindenféle nímandok és politikai kalandorok elindulhassanak a választáson, és ezzel káoszt teremtsenek a választók fejében. Hogy elbizonytalanítsák őket, hogy inkább ne is menjenek el. Ha pedig elmennek, mindenféle, akár logó nélküli pártocskák közül kelljen választani a lepedőnyi szavazólapon. Addig ármánykodtak, amíg sikerült vállalkozót találni egy Összefogás és egy Együtt 2014 párt gründolására is, amivel szavazatokat lehet elvinni az ellenzéki tömörüléstől. Van az a pénz. Nevetséges és jelentéktelen eredményt értek el ezek a kamu- és bizniszpártok, de nagyon sokba került ez nekünk. Nélkülük is simán nyert volna a Fidesz, de talán nem lett volna kétharmadja, hiszen 1-2 mandátumon múlt. Tehát ez is bejött a Fidesznek.

schmuck rogan.jpgSchmuck Andor pártja, a szebb évtizedeket megért Szociáldemokrata Párt, 0,3%-ot ért el múlt vasárnap. A „szépkorúakat” buszoztató szélhámos ennyit tudott kihozni abból a mérhetetlen mennyiségű pénzből, amit a Fidesz legálisan és más módon juttatott neki. 447,5 millió a pártnak, 82 millió a jelölteknek, plusz még ki tudja, miféle juttatások, pl. Simicska-diszkont a plakáthelyeken, stb. Jó lenne azt gondolni, hogy ezzel a 0,3%-kal végleg kihullik a közéletből ez a csávó, de attól félek, fogunk még vele találkozni. A Rogán-Habony agytröszt és a pártállami dramaturgok biztosan írnak neki még operettprimadonna szerepeket.

tiner gyorgy.jpgAz Együtt 2014 párt, amely a rossz nyelvek szerint szintén Schmuck kreálmánya, 0,28%-ot hasított. Elnöküket, Tiner Györgyöt, aki azt nyilatkozta, hogy „Hétköznapi szóval a bulizás ösztönzésével szeretnénk fejleszteni a magyar gazdaságot”, talán soha nem látjuk többet. Történelmi szerepe az volt, hogy keltett némi zavart a fantáziadúsan megválasztott névvel, felvette a 149+34 milliós állami támogatást, amiből felülragaszthatott néhány kormányváltó plakátot, érdekes módon elsősorban azokban a körzetekben, ahol valódi Együtt-PM-es jelölt küzdött. Egy mandátumot, éppen a szimbolikus 133-dikat, biztosan köszönhet nekik a Fidesz, hiszen Kunhalmi Ágnes csak néhány szavazattal vesztett, és éppen a fenti párt szavazatai hiányoztak neki. Tehát simán megérte.

szepessy honlapja.jpgSzepessy Zsolt egyszemélyes pártja, a szépen csengő Összefogás Párt a szavazók 0,14%-át tudta csupán megtéveszteni. 298+59 millióba fájt mindez az adófizetőknek. A volt monoki polgármester, akinek találmányát, a szociális kártyát és a feltételekhez kötött szociális támogatást nagyon megszerette a Fidesz, a wikipedia szerint „egy ingatlanügylet révén került Monokra, ahol 2006-ban polgármesternek választották.” regényes életét így foglalja össze, ld. a képet. Ő volt az, aki lehetővé tette volna, hogy a határon túli magyarok állandó magyarországi lakcímhez (és ezzel választójoghoz) jussanak úgy, hogy névleg Kossuth Lajos monoki szülőházába jelentkeznek be. 2009 januárjában nyomozást indított a Vám- és Pénzügyőrség a monoki önkormányzatnál ismeretlen tettes ellen, sikkasztás és jogosulatlan gazdasági előny megszerzése gyanújával. Írt erről a kampányban a Magyar Nemzet? Az Összefogás Párt elsőként csatlakozott a Tisztelet Társasága (Schmuck Andor fedőszerve) által összeállított 15 ponthoz…

baja_osszefogas7.jpgSzepessy utoljára akkor bukkant fel, amikor a bíróság az önkormányzati választás megismétlését rendelte el abban a bajai szavazókörben, amelyet a Fidesz nagyon durván elcsalt. Az Összefogás Párt nem indult ezen a megismételt választáson, de a választás napján a semmiből felbukkant Szepessy, aki „a vonatkozó törvényi előírások szigorú betartása mellett - rendhagyó akcióval hívta fel a figyelmet a tiszta választásokra.” Gulyáságyút állított fel a szavazókör bejáratánál, és a balhéval sikeresen hozzájárult a Fidesz ismételt csalásához.

szilykati.jpgHiába építette a Fidesz az MSZP-ből kilépett Szily Katalint az elmúlt három évben, csak egy tökéletesen jellegtelen pártocskát, a KTI-t volt képes megszervezni. 0,22% lett a választási eredmény, mindez 298+57 millió forintból. Immár soha nem fogjuk megtudni, mi az a KTI, pedig jó sok óriásplakátjuk volt. Szily Katalin, aki független képviselőként is lehetett bizottsági elnök a Kövér-parlamentben, miután Jávor Benedek független képviselőként nem maradhatott az, most majd valami regényes jutalomállásban fog feltámadni, mert mindenkinek hálás az Orbán-hatalom, aki hajlandó a szavazópolgárokat kicsit elbizonytalanítani.

Dr.-Brezovits-László.jpgÉs megint előkerült a semmiből egy zöld párt. Vagyis ez egy 2006 óta létező, szunnyadó formáció, Zöldek Pártja néven. A kamupártokat némiképp felülmúlta a választási eredményük, de ez még mindig csak 0,37%. Mindenesetre több, mint Schmucké. 149+33 milliót plakátoltak el az állami támogatásból, ennyit simán megért a Fidesznek, hogy kifogják a szelet a valódi zöldpártok vitorlájából. De ki vannak ebben a pártban? Egyetlen figurát ismerhetünk a rendszerváltás időszakából, Brezovits Lászlót: „A 90-es évek zöld mozgalmának egyik kiemelkedő alakja. A Magyarországi Zöld Párt, a Természeti Törvények Pártja, és a Zöldek Szövetségének elnöke.” Olyan kiemelkedő alak azért nem volt, de kimondottan szeretett pártot alapítani. És végre jött egy újabb pártállam, amely hajlandó volt jó sok pénzt is alátenni, hogy ne csak matrica-párt legyen, hanem bőven legyen forrása a kampányra. Kíváncsi vagyok, hallunk-e még róluk.

zuschlag.jpgAz UDP és az UMP, amelyekről annyit sem lehet tudni, hogy mit jelent a nevük, állítólag Zuschlág projektjei. Ordító választási csalást követtek el az ajánlások másolgatásával, következmény egyelőre semmi. Az eredeti terv (a Fideszé) az lehetett, hogy majd baloldali pártokként jó sok szavazatok elvesznek a kormányváltást akaróktól, de aztán rájöttek, hogy ennél jobban ki lehet maxolni a Zuschlág-sztorit. Inkább könyvet adtak ki róla, 50 milliós nejlonszatyrokról szól a sztori, de senki meg kérdezte Zuschlágtól, hogy mér’ fogadta el, hogy adózott-e utána, stb. Nem tett feljelentést sem a könyv írója, sem a szerkesztője, sem a kiadója, sem a reklámozója, stb. Pártházból a börtönbe - majd újra egy pártházba...

kis partok szazalek.pngA Munkáspárt, a Seres Mária féle párt és a Haza Nem Eladó nevű párt mögött némi gondolatot is fel lehetett fedezni, tehát nem lehet bizniszpártnak nevezni őket. De együtt sem értek el 1,5%-ot.

Sokba van ez nekünk.

3,726 milliárd forint volt az érintett pártok állami kampánytámogatása, plusz 774 millió forint jelöltjeinek állami kampánytámogatása. Mindez 176 165 listás szavazatot (4,02%) és 180 665 egyéni szavazatot ért mindössze.

Ilyen választási rendszert rakott össze nekünk a Fidesz. Nem ez döntötte el a választást, de sikerült tovább demoralizálni a demokratikus intézményeket. Bejött neki. Nyilván nem fognak ezen változtatni, ugyanerre készülhetünk 2018-ban is.

Szilágyi László

forrás: Antal Attila - Választás 2014 infografika

A bejegyzés trackback címe:

https://szilagyilaszlo.blog.hu/api/trackback/id/tr466043113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása